Steun ons

De Vereniging Behoud de Volendammer Botters heeft als hoofddoelstelling: het initiëren, faciliteren en bevorderen van alle activiteiten en ambachten, die leiden tot de verdere ontwikkeling en ontplooiing van de Zuiderzeecultuur in de meest ruime zin van het woord. Deze aktiviteiten kunnen niet zonder steun van donateurs, particulieren en bedrijven. Zonder de steun van mensen en bedrijven die De Vereniging Behoud de Volendammer Botters een warm hard toe dragen kunnen we niet verder bouwen aan het behoud van de Zuyderzee Cultuur.

Meest zichtbare activiteit is de restauratie, beheer, behoud en exploitatie van de Volendammer kwakken VD5, VD84,VD17 en VD172. Achter de schermen word er hard gewerkt aan de realisatie van een scheepswerf aan het Slobbeland in Volendam door de Stichting Zuyderzeecultuur Volendam (SZCV). De schepen worden verhuurd om in onderhoud te kunnen voorzien, maar dat is lang niet kostendekkend.

doneer.gif

Er zijn verschillende mogelijkheden om De Vereniging Behoud de Volendammer Botters te steunen. Lees hier hoe u op een persoonlijke manier De Verenigiging Behoud de Volendammer Botters kunt steunen.

de Vereniging behoud de Volendammer Botters heeft onlangs de culturele ANBI status verkregen.ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen. Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.