Dit jaar zal de Haringparty tijdens Volendammerdag op zondag 30 juni worden georganiseerd in goede samenwerking met Grandcafé de Botterwerf Slobbeland 13-15 in Volendam.  Op het prachtige terras met muzikale omlijsting kan onder de bezielende leiding van veilingmeester Cees de Wit weer worden geboden volgens het Amerikaanse biedsysteem(zie onderstaande uitleg). We hopen weer op een mooie opbrengst.

Voorafgaand zijn er een groot aantal palingrokers actief en is er de mogelijkheid een nieuw harinkje te proeven.

De rokers zijn vanaf 11.00 uur actief. Aanvang haringparty ca. 12.00 uur. Veiling haringvaatje 15.00 uur.

Amerikaanse veiling
Het is een veel voorkomende misvatting dat de koper van het eerste vaatje het eindbedrag van de veiling  betaalt! De veiling wordt traditiegetrouw op de zogenaamde Amerikaanse wijze van verkoop geveild. Dit houdt in dat elke bieder met kleinere bedragen vanaf € 50,- kan meebieden. Alle bedragen bij elkaar  opgeteld leveren uiteindelijk een hoog eindbedrag op. Elke bieder kan meerdere malen een bod doen, waarbij per bieder de bedragen opgeteld worden en elk geboden bedrag ook voldaan moet worden. De bieder die als laatste een bod heeft uitgebracht voor de slag van de hamer, is de uiteindelijke koper van het vaatje Hollandse Nieuwe voor het totaal aan biedingen die hij zelf heeft geboden. Voordeel van deze wijze van verkoop is dat met vele bieders tezamen een aanzienlijke opbrengst binnengehaald kan worden voor het goede doel. Voorbeeld Amerikaanse wijze van bieden Bieder A biedt € 250,- Bieder A betaalt € 250,- totale opbrengst veiling is € 250,- Bieder B biedt € 750,- Bieder B betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.000,- Bieder C biedt € 750,- Bieder C betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.750,- Bieder A biedt nog eens € 250,- Bieder A betaalt nu nog eens € 250,- totale opbrengst veiling is € 2.000,- Wanneer op dit moment niemand meer een bod uitbrengt, dan is het vaatje voor € 500,- voor bieder A.  In totaal is dan voor het goede doel € 2.000,- opgehaald.

Laatste bieder is de winnaar, maar betaalt dus alleen het door hem totaal gebodene!

Daarbij komt dat giften fiscaal aftrekbaar zijn. Voor bedrijven zelfs voor 150% vanwege de culturele ANBI-status van de vereniging.