Word vrijwilliger

Als lid verwerf je rechten, je kunt altijd meevaren en aan evenementen meedoen. Het brengt ook plichten met zich mee. Van de leden wordt verwacht dat een actieve bijdrage wordt geleverd aan het behouden van bottervloot. De boten van De Vereniging Behoud de Volendammer Botters worden onderhouden en gevaren door enthousiaste vrijwilligers. Voor zowel het onderhoud in de winter als het varen in de zomer zijn onze vrijwilligers in de weer.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om hun eigen kennis en kunde in te zetten in het behoud van het Volendammer erfgoed. Dat kan op meerdere vlakken zoals: klussen, onderhoud, marketing, persberichten schrijven enz. Dus niet alleen mensen met zeilervaring en handige handen, maar ook mensen met ervaring in pr, sponsoring, bestuurlijke zaken of gewoon met een enorm brok enthousiasme nodigen we van harte uit om een keer te komen kijken.

Ik vind het hartstikke leuk bij de vereniging. Het geeft een goed gevoel om met z’n allen te werken aan een botter om die in de vaart te kunnen houden. Samen het cultureel erfgoed in stand houden. Het klussen aan de VD 17 is gemoedelijk. Er heerst een sfeer van „ouwe jongens krentenbrood“. Hier moet je niets aan veranderen.

Ik ben trots dat de vereniging is uitgegroeid tot een grote vereniging. Het is er gezellig en het is leuk om te werken aan mooie, vaarbare monumenten. Er is een actieve harde kern. In de beginjaren was er veel negatief commentaar over „die oude troep“. Tegenwoordig ligt dat gelukkig heel anders. De grootste uitdaging is nu om de jeugd erbij te betrekken.

Ik was gewend met passagiers te varen, die ik uitlegde wat ze moesten doen. Nu vaar ik soms met een „onervaren“ bemanning, die de zeilen niet goed gebruiken. Inmiddels ben ik er aan gewend en vind ik de vereniging een leuke club. Als de karakters soms wel eens botsen vind ik het leuk om de boel te sussen. Ik ben schipper en leid ook nieuwe schippers op.

Meer weten of contact?

Met al je vragen kun je ook gewoon even contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op
background