Junior Kwak 

De vereniging is al enkel jaren bezig de jeugdafdeling van de vereniging op te bouwen. De moederschepen zijn 15 meter lang en hebben zware tuigage, nogal een uitdaging voor de jeugdleden. Om deze reden is besloten een kleine kwak te bouwen voor de jeugdopleiding. Met de Junior Kwak is een échte jeugdopleiding mogelijk geworden. Op de Junior Kwak kunnen jongeren eenvoudiger de technieken leren. De Kwak junior is een mini botter van 5 meter geworden en is sinds de zomer van 2018 helemaal klaar voor de jeugdopleiding.

Leren Zeilen
Ben je tussen de 10 en 18 jaar en heb je zin om te leren zeilen met de Kwak Junior? Geef je dan op via het Inschrijfformulier of stuur een mailtje naar kwakjunior1@gmail.com.

Lesprogramma
Het is de bedoeling om 10 zeillessen per jaar te geven afhankelijk van het weer en de wind.
In de winter help je mee om de Kwak te onderhouden en wordt er theorie van het zeilen, de knopen en de regels op het water gegeven.

In overleg worden deze lessen op zaterdagochtend of op een avond gegeven. De lessen duren 2 uur en worden gegeven door ervaren instructeurs. Je leert om veilig om te gaan met fok, grootzeil en zwaarden, waarbij samenwerken en gezelligheid belangrijk zijn.
Eerst ben je jeugdmaat in opleiding (Mio) en na het behalen van diverse certificaten jeugdmaat en via jeugdschipper in opleiding (Sio) kun je doorgroeien naar jeugdschipper.

Kosten
Het lidmaatschap kort per jaar € 90,00.

Hoe is dit project mogelijk gemaakt?
Het project Kwak junior wordt gerealiseerd door de Stichting Kwak junior en is mogelijk gemaakt door Fysiotherapie Dukaton te Volendam met medewerking van Habbeke shipyard, de Vereniging Behoud de Volendammer Botters en Rabobank Waterland en Omstreken.

Dit initiatief steunen?
Wil je dat de botters als cultureel erfgoed in de toekomst voor Volendam behouden blijven, steun dan de opleiding van de jeugd en de Kwakjunior door te doneren op rekening NL15RABO0160468728 t.nv.v Vereniging Behoud de Volendammer Botters onder vermelding van Kwakjunior. Alvast hartelijk dank namens Stichting Kwak junior ( Ben Segaar, Dirk de Waart, Joke Smith)

 

background