Rabobank Coöperatiefonds ondersteunt Junior Kwak Project

De commissie Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Omstreken heeft besloten de aanvraag voor een donatie uit het Rabo Waterland Coöperatiefonds te honoreren. Vanuit dit fonds ontvangt Vereniging Behoud de Volendammer Botters een bedrag van € 4.000.

Voor de Vereniging Behoud de Volendammer Botters is deze toezegging ontzettend  welkom zegt Hein Molenaar, penningmeester van de vereniging.  De vereniging is al enkel jaren bezig de jeugdafdeling van de vereniging op te bouwen. De moederschepen zijn 15 meter lang en hebben zware tuigage, nogal een uitdaging voor de jeugdleden. Met de Junior Kwak is een échte jeugdopleiding mogelijk omdat de Junior Kwak een kleine kwak is waarop jongeren eenvoudiger de technieken kunnen leren.

           

Met donaties uit het Coöperatiefonds steunt de Rabobank activiteiten en projecten die gericht zijn op het verbeteren van de maatschappelijke en economische omgeving binnen de regio Waterland. Donaties uit het Coöperatiefonds worden beoordeeld door een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, leden en medewerkers van de bank.